Geboortetraumatherapie – zet de stap!

Vier maanden na de geboorte van onze tweeling contact met Floor opgenomen omdat ik merkte dat ik met gemengde gevoelens op de geboorte en kraamtijd van onze tweeling terugkeek en er veel mee bezig was. Tijdens de sessies met Floor uitgebreid stil gestaan bij alle gebeurtenissen en mijn gevoelens rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Na de eerste sessie merkte ik al verandering. Boosheid, frustratie, onzekerheid en verdriet maakte meer en meer plaats voor een gevoel van trots, kracht en ontspannenheid.

Na de laatste sessie ben ik met plezier aan de slag gegaan met een fotoboek van mijn zwangerschap en kraamtijd. Iets waar ik voor de geboortetraumatherapie totaal geen zin in had omdat ik het te confronterend en heftig vond. Het is ontzettend fijn om inmiddels op een positieve manier terug te kunnen kijken op een hele speciale tijd in mijn leven.

Ik ben ontzettend blij dat ik de stap gezet om aan de slag te gaan met mijn trauma. Het voelde bij aanvang als iets heel groots en moeilijk, maar Floor beschikt over het vermogen om de stap klein te maken en om “gewoon” met vertrouwen aan de slag te gaan. Ik heb me enorm welkom en op mijn gemak gevoeld bij haar. Veel dank!

Draagconsult

Floor is bij ons thuis gekomen voor een draagconsult. Best spannend om je baby in een doek te gaan dragen. Wij wilden het goed leren, zodat we onze baby op een verantwoorde manier kunnen dragen. Dat is gelukt. Floor heeft ruim de tijd genomen om het knopen voor te doen en heeft met veel geduld aan ons geleerd hoe wij de knopen moeten maken. Inmiddels hebben we onze dochter al een aantal keer gedragen in de geweven doek! Ik raad het zeker aan, als je twijfelt, gewoon doen want Floor is geduldig en aardig en helpt met liefde en aandacht om je kindje te gaan dragen!

Partnerles bevalling

Een heel fijne partnerles gehad! Floor heeft overal bij stil gestaan over de verschillende stadia tijdens de bevalling, wat te verwachten (voor zover dat mogelijk is) en ons tips en houdingen laten zien om te gebruiken. Een erg fijne “les” gehad!

Zo veel aan gehad !

Wat een ontzettend fijne ervaring hebben wij met Floor!
Na een hele traumatische periode rondom de bevalling hadden we geen betere verwerking kunnen wensen. Ze heeft het snel opgepakt en dat was iets waar we veel baat bij hadden. Mijn man en ik hebben de sessies samen kunnen doen zodat we samen dat proces door konden. We voelde ons gelijk al gehoord en vertrouwd bij Floor waardoor de drempel laag was om dit aan te gaan.

Draagconsult

Onlangs een draagconsult gedaan. Ik was al bekend met het dragen met een elastische doek maar daarvoor werd ons kindje voor mij te zwaar. Ik wilde graag blijven dragen maar wist niet waarmee. Floor heeft de tijd genomen om alle opties te proberen en te kijken wat het beste bij ons kindje en mij past. Conclusie: wij zijn echt team draagdoek! Tips en trucs gekregen hoe ik een geweven draagdoek moet knopen en voor even snel een ringsling. Absolute aanrader om een draagconsult te doen!

Online sessie

Ik trok mijn stoute schoenen aan om mee te doen aan een winactie. Ik heb altijd pech, maar dit keer had ik geluk: ik won een draagconsult van Floor.
Iets wat erg in de smaak viel, want dochterlief wil het liefste bij je zijn. Dus dragen kom maar op…
Nu nog kijken voor de oudste, want ook zij wil nog wel eens gedragen worden.

Het werd een online sessie, omdat we te ver uit elkaar wonen. En wat denk je? Ook dat werkt ontzettend goed.
Floor legde goed uit hoe een ringsling en hoe een rekbare draagdoek werken. En dat gewoon via een online sessie. Ik had zelf al een draagzak: ook deze even laten zien met natuurlijk dochterlief erin. Alles zat prima, met een prima uitleg van Floor.

Na de online sessie meteen de ringsling uitgeprobeerd. En wat denk je? Dochterlief sliep binnen 2 minuten terwijl ik nog aan het afstellen was: heerlijk vertrouwd bij mama.

Ook na de online sessie nog even contact gehad, en ook daarin hielp Floor je direct. Erg fijn!
Vertrouwd of je elkaar al eeuwen kent, behulpzaam en lief. Als je iemand zoekt, raad ik je Floor aan!

Fantastisch draagconsult en fijne tips / adviezen

Floor is in de kraamweek bij ons langs gekomen om te laten zien hoe wij verschillende oliën en massagetechnieken kunnen toepassen bij onze kleine. Wat doet ze dit met veel liefde & passie! Floor legt alles duidelijk uit, is open en behulpzaam.
Daarnaast was ze ontzettend lief voor de kleine man. Hij genoot zichtbaar. We kregen tips hoe we eventueel krampjes konden verminderen. Onwijs fijn en naar ons idee heeft dit echt voor verlichting gezorgd!

Aangezien wij graag de draagdoek wilden inzetten voor de rust van onze kleine man, hebben we Floor gevraagd om ons ook hierbij te helpen. We vonden het zelf best spannend, maar na het consult was dit al veel minder. Super fijn dat ze dit bij ons thuis kwam doen. Floor neemt de tijd voor je, geeft zinvolle (uitgebreide) informatie en geeft vertrouwen. Heel prettig om alles samen te oefenen. We voelden ons enorm op ons gemak bij haar en daarnaast was het ook gewoon erg gezellig! Veel fijner dan dat je zelf moet gaan aanrommelen met het knopen. Wij gebruiken de draagdoek nu regelmatig en dit is heel fijn. Zonder het consult van Floor was dit zeker anders geweest. Wij raden het iedereen aan!
Dankjewel lieve Floor!

Hulp bij Draagdoek knopen

Door een tip van een vriendin dat er mensen zijn die kunnen helpen bij het knopen van draagdoeken ben ik via Google bij Floor terecht gekomen, al snel kwam ze bij me thuis om te helpen bij het oefenen van Draagdoek knopen aangezien ons kleine meisje echt klein is kon ik haar hulp goed gebruiken, ze legt alles heel goed en rustig uit. Ik zou haar dan ook bij iedereen aanraden die moeite heeft met het knopen van een Draagdoek, van mij krijg ze 5* Dankje wel en tot snel voor een baby massage

Babymassage

Via een tag op Facebook zag ik dat Floor opzoek was naar ‘oefenbaby’s’ in een bepaalde leeftijd voor babymassage. Onze Bram zat in die leeftijd, daarom gereageerd. Zelf ben ik niet zo van massages, of ik denk daar eigenlijk niet aan. Maar onze Bram genoot zichtbaar, dan ga ik toch anders denken daarover. Floor had goed contact met hem, een echte klik. Ze is erg lief voor hem en we hadden het erg gezellig. Daarnaast legt Floor goed uit wat ze doet, hoe en waarom ze dat doet. En ik kon daar ook gerust vragen over stellen. Ook ging alles in goed overleg, welke massage, of ik zelf wat wilde doen, welke olie en belangrijk, de privacy van Bram met foto’s voor haar presentatie. Fijne vijf sessies gehad, Bram zal het nog gaan missen.

Helpende consulten

Via een collega kwam ik bij Floor terecht. We hadden aan de telefoon een kennismaking om te kijken of het contact “klikte” en om te kijken of Floor mij zou kunnen helpen. Dat was gelukkig het geval. Tijdens het eerste consult stelde zij mij op mijn gemak en had ook heerlijke geurolie in de diffuser. Doordat ik daar al fan van ben kon ik mij best snel op mijn gemak voelen. Floor stelt goede vragen, legt geen antwoorden in je mond en is open. Doordat Floor (net als ik) een tweeling heeft, herkende zij ook veel van wat ik besprak en dat was voor mij ook heel erg fijn. Iemand die écht begrijpt wat je doormaakt. Floor is een heel deskundige vrouw met veel ervaring en verstand van de geboortezorg en de zorg voor moeders. Ik ben blij dat ik bij haar terecht ben gekomen. De nagesprekken waren ook erg fijn en waren voor mij genoeg om een hoofdstuk in mijn leven af te sluiten en er zonder tranen op terug te kijken. Nogmaals bedankt, Floor!

Met een lichte twijfel en spanning

Met een lichte twijfel en spanning nam ik contact op met Floor om de mogelijkheden voor een traject te bespreken. Vanaf het eerste moment stelde ze me op mijn gemak en gaf ze aan dat ze mij graag zou willen helpen in de weg naar herstel. We zijn meteen begonnen en vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd genoeg om helemaal open en eerlijk te kunnen zijn. Ze stelde me op mijn gemak, gaf me stof tot nadenken en begeleide me door het herstelgesprek en follow up gesprekken heen.
Op een laagdrempelige manier was ze altijd toegankelijk en benaderbaar . Dat Floor verloskundige is geweest heeft voor mij ook een toegevoegde waarde gehad. Na een aantal sessies heb ik het traject positief kunnen afronden. Ik voel me zoveel lichter dan voordat ik het traject begon.

Ik raad het iedereen aan om te werken aan je geboortetrauma. En als je dit doet, ga dan naar Floor.