Over mij

Ik ben Floor Pol, geboortetraumaconsulente, draagdoekconsulente, docente Shantala babymassage en verloskundige. 

Ik ben in 2013 afgestudeerd als verloskundige in Frankrijk en heb daar eerst drie jaar gewerkt voordat ik met mijn gezin naar Nederland ben gekomen. 

Ik wilde graag in Nederland komen werken vanwege het verloskundig systeem dat hier veel meer gericht is op de fysiologie, met bevallingen op de plek naar keuze; thuisbevallingen begeleiden in een land dat daarop is ingericht, dat leek me wel wat!

Ik heb hier ongeveer 4 jaar als eerstelijns verloskundige gewerkt en heb ondertussen de cursus dragen (2019) en de opleiding tot geboortetraumaconsulente (2021) gevolgd, wat beiden hele mooie aanvullingen zijn op mijn vak.

 

Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van 4 kinderen, 2 jongens (tweeling) en 2 meisjes. 

Mijn eerste bevalling verliep niet zoals ik had gewild, de bevalling begon te vroeg en er gebeurde van alles wat ik niet wilde, ik was compleet de controle kwijt. Later tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik erachter dat het geboortetrauma nog niet verwerkt was en heb ik er alsnog therapie voor gehad. 

Het stuk psychologie en trauma binnen de verloskunde heeft me altijd al wel geïnteresseerd, maar deze persoonlijke bevallingservaring en het feit dat ik ook veel moeders met een nare bevallingservaring ben tegen gekomen die ik graag had willen kunnen helpen, hebben me er toe gezet om geboortetraumaconsulente te worden.

 

Ik geloof wel dat mijn eigen ervaring me uiteindelijk rijker heeft gemaakt en wil het graag gebruiken om andere moeders te helpen, ik denk dat mijn opleiding als verloskundige daarbij ook helpend is.

Ik heb mijn eigen kinderen altijd veel gedragen, dus wat dat betreft mag ik me ook ervaringsdeskundige noemen. Dragen is leuk, heel praktisch zeker als je meerdere kinderen hebt en zorgde bij mij ook altijd voor veel rust!

In 2021 heb ik mijn werkzaamheden als verloskundige (in ieder geval tijdelijk) even stop heb gezet om me volledig te kunnen gaan focussen op mijn eigen praktijk Reborn & Carry.

Begin 2022 heb ik de opleiding tot docente Shantala babymassage gevolgd, om mijn aanbod nog wat verder uit te breiden en completer te maken. Dit wilde ik al langere tijd, en mijn eigen kindjes worden ook regelmatig gemasseerd, masseren is zo leuk om te doen!

Hopelijk tot gauw in mijn praktijk!

Praktijkruimte en collega!

Sinds augustus 2022 heb ik samen met Rini van Viharini Ayurveda een praktijkruimte in Apeldoorn. We delen een mooie kamer in het multidisciplinair pand “De Praktijk” aan de Edisonlaan 160. 

Over Rini:

  • Getrouwd en mama van een prachtig meisje
  • Opgeleid en werkzaam als Hbo verpleegkundige
  • Opgeleid als ayurveda therapeut en eigenaar van Viharini Ayurveda

Bij Rini kun je onder anderen terecht voor leefstijl en voedingsadvies, en uitgebreide zwangerschap en post partum begeleiding.

Wil je meer weten over het aanbod van Rini, ga dan naat haar website www.viharini.nl