Laatste nieuws & blogs

Reborn & Carry – Open dag praktijkruimte

Wellcare Centrum De Praktijk (@de_praktijk_edisonlaan160) waar ik sinds augustus dit jaar een ruimte huur samen met @viharini_ayurveda organiseert op zaterdag 15 oktober een open dag!

👉Ben je er al eens geweest? Wat kun je er allemaal doen?
Zaterdag 15 oktober staat de deur open van 13:00-16:00!

De open dag zal gevuld zijn met actie’s, kortingsbonnen, demonstraties, goodiebags en proeflessen, en uiteraard doen ik en mijn collega Rini daar ook aan mee!
Meld je dus snel aan als je ook een kijkje wil nemen in onze ruimte en meer wil weten over ons werk!

De Praktijk is een multidisciplinair centrum met een breed aanbod voor jong en oud. Op het gebied van uiterlijke verzorging, voedingsadviezen, mentale zorg en beweging.
Pedicure, manicure, podologie, schoonheidsspecialiste, huidtherapie, kapsalon, massage, Ayurveda, Geboortezorg coaching, mental- en Bewegingscoach. Maar ook Yoga, Pilates en Paaldansen!

👉 Mis het niet en meld je aan voor deze leuke middag op: https://personalitydepraktijk.boekingapp.nl/
Hopelijk tot dan!

Reborn & Carry – Webinar verwerking van een nare bevallingservaring

Op woensdagavond 21 september ga ik samen met 4 andere professionals van Het Geboorte Event (@geboorte.event) online aan tafel om te praten over een te weinig besproken onderwerp; namelijk de verwerking van een nare bevalervaring. ⁠

We delen hierbij onze ervaringen en kunnen je van tips voorzien.⁠

Wat is jouw gevoel als je terug denkt aan je bevalling? Twijfel je of je de bevalling goed hebt kunnen verwerken? Heb je emotionele klachten na de geboorte van je kindje? Is de start van het moederschap moeizaam gegaan en zou dit met de bevalling te maken kunnen hebben? Voel je je onzeker?⁠
Of ben je professional en wil je graag meer weten over dit onderwerp? Zoals het herkennen van een verborgen geboortetrauma?

Heb je een van de bovenstaande vragen voor jouw gevoel met JA beantwoord? Sluit dan zeker aan bij deze online sessie. Als professionals gaan met elkaar in gesprek.
Jij als kijker kunt hier (anoniem) aan deelnemen. De experts zijn zichtbaar en jij kunt al je vragen stellen in de chat die live worden beantwoord.

De Zoom-sessie begint op woensdag 21 september om 20.30 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten zijn € 10,- voor deelname.⁠
Schrijf je nu in via: https://geboorte-event.nl/…/verwerking-van-een-nare…/
Maar wacht niet te lang, want omdat we het graag persoonlijk houden, zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!
Wie weet tot volgende week,

Liefs Floor💚
P.S: Heb je zelf geen klachten of interesse maar ken je iemand die dit wel zou kunnen hebben? Deel dan vooral snel dit bericht!

Reborn & Carry – Eigen praktijkruimte geopend in Apeldoorn

Ja, vandaag was het dan eindelijk zover, we kregen de sleutels van de prachtige praktijklocatie die ik samen met Rini van Vihariniayurveda ga huren!!!

Vanaf vandaag zijn wij te vinden in het multidisciplinaire wellcare centrum “De Praktijk”, aan de Edisonlaan 160 in Apeldoorn!
Gelijk al voor een goot deel ingericht, nog een beetje decoratie erbij en dan is de kamer helemaal af! De ruimte zal gebruikt worden voor coachingsgesprekken, ayurvedische massages, geboortetraumatherapie, draagconsulten, babymassage en aromatherapie advies!

Een deel van ons aanbod blijft ook nog an huis plaats vinden, maar hiermee hebben we een mooie tweede optie!

  • Wil je weten wat Ayurvedische geneeskunde inhoud en wat mijn leuke collega Rini je kan bieden? Ga dan snel naar haar website www.viharini.nl!
  • Wil je meer weten over mijn aanbod of gelijk een afspraak maken? Ga dan naar www.rebornandcarry.nl!

Wij kijken uit naar een hele fijne samenwerking, bedankt @geboorte.event; via dit mooie online platform voor bewuste geboortezorg professionals hebben wij elkaar ontmoet! Hopelijk tot snel bij ons in de praktijk!

 

Reborn & Carry – Opening Ouder en Kind café “Village 055”

Jaaa, eindelijk, de start is gemaakt, er komt iets heel leuks in Apeldoorn vanaf september; namelijk een heel nieuw Ouder & Kind café!!!💚

Samen met mijn vriendin en collega verloskundige Bernice hebben we besloten dit oudercafé op te zetten, om een ontmoetingsplek te creëren voor jonge ouders met hun kinderen.
Een plek om samen lekker te kletsen, om je vragen te kunnen stellen en je eventuele struggles rondom het ouderschap met lotgenoten te kunnen delen, en om zo af en toe ook nog iets leuks bij te leren of te ontdekken door middel van verschillende lezingen, presentaties, of bijvoorbeeld workshops!

1 keer per maand op vrijdag ochtend van 9h30 tot 11h30 zullen deze ontmoetingen plaatsvinden, in het Grand Café Berkenhove in Apeldoorn.
Het Grand café zit bij een bejaardenhuis maar is voor iedereen open, en het leek ons juist super leuk om jong en oud op deze manier samen te brengen!

Er zal een kleine eigen bijdrage van 2€ per gezin gevraagd worden, dit om af en toe echt leuke activiteiten te kunnen organiseren, en consumpties zijn voor eigen rekening (maar kosten bijna niks).

Heb ik je interesse opgewekt? Volg dan snel onze Facebook pagina (@ouderenkindcafeapeldoorn) en kom naar onze feestelijke opening op 9 september!

Reborn & Carry – Zwarte of roze wolk? (Een blog over geboortetrauma)

Zwanger zijn, bevallen, een baby krijgen, voor een kindje zorgen, dat zijn toch prachtige ervaringen in het leven van een moeder (en partner)?

Dan hoor je toch blij te zijn en helemaal op die roze of blauwe wolk te zitten? Of bestaat er soms ook een zwarte wolk?

Wat als je je toch niet zo blij voelt in de zwangerschap? Wat als er toch iets naars gebeurt in de periode rondom de geboorte van je kindje waardoor je je echt niet fijn voelt en niet goed kan functioneren in het dagelijks leven? Die negatieve gevoelens bespreken met je omgeving is vaak moeilijk, want dat “hoort niet”, niet op die roze wolk zitten dat kan eigenlijk niet, dus blijft het onderwerp taboe…

Hoe goed de mensen om je heen het ook bedoelen, vaak begrijpen ze niet echt hoe je je echt van binnen voelt of luisteren ze niet “echt” naar wat je te vertellen hebt.

Een moeder vertelde me laatst: “ik had iemand nodig gehad die je meeneemt in het moederschap, die er ECHT is voor JOU, en niet alleen maar oplossingen wil vinden”. En als de baby er is, gaat al snel alle aandacht daar naar toe, mensen komen “het kindje bewonderen”, komen met kadootjes voor je baby, en als je dan over de bevalling begint wordt er vaak gereageerd met: “gelukkig is de baby gezond, dat is toch het allerbelangrijkste”? Mensen weten vaak niet hoe ze ECHT moeten luisteren, weten niet hoe ze met die gevoelens van een ander om moeten gaan, dus wordt er maar overheen gepraat en niet echt aandacht aan besteed. De klachten worden stilgehouden en je gaat dapper door. Maar op een bepaald moment komen de nare gevoelens toch weer naar boven, en uiten zich dan in de vorm van nachtmerries, stress, paniekaanvallen, fysieke pijn, burn-out, vermoeidheid, of bijvoorbeeld een onrustig kindje en een verstoorde hechting…

Soms beginnen deze klachten heel snel na de traumatische ervaring, maar het kan soms ook pas een aantal jaar na de geboorte van het kindje gebeuren en het is nooit te laat om toch om hulp te vragen!

Het is zo belangrijk om je verhaal te kunnen vertellen en daar de ruimte voor te krijgen, ook als het een mooi verhaal is, dit zorgt voor verwerking!

Een geboortetrauma kun je definiëren als volgt: nog steeds met negatieve gevoelens terugkijken op de traumatische situatie(s) rondom de geboorte van je kindje (conceptie tot en met kraamtijd), waarbij je niet op je instincten af kon gaan en wat nog steeds problemen geeft in het dagelijks leven, in het dagelijks functioneren. Het hoeft hier dus niet persé te gaan om een “PTSS syndroom” en er hoeft geen moeilijke bevalling aan vooraf te zijn gegaan! Het woord “trauma” klinkt voor mensen vaak heel heftig en dan wordt er gedacht “ja maar dat heb ik niet hoor, dat klinkt wel heel zwaar” Hier moet dus echt anders naar gekeken worden, het gaat erom dat de moeder een bepaalde situatie als heel naar heeft ervaren, en daar nog steeds last van heeft, op wat voor manier dan ook. Het kan een kwestie zijn geweest van gemis aan communicatie, machteloosheid tijdens de bevalling of bijvoorbeeld scheiding met het kind. Het voelt voor jou niet goed en dat is reden genoeg om aan de bel te trekken bij iemand!

Herken je hier iets van bij jezelf?
Dan kan ik je wellicht helpen door middel van het Herstelgesprek; een bewezen effectieve, korte, krachtige vorm van traumatherapie. En weet je niet zeker of het hier om een geboortetrauma gaat, of wil je gewoon alleen even je verhaal vertellen, goed of slecht, dat mag altijd en is geheel vrijblijvend!

Het Herstelgesprek is een alternatief op EMDR-therapie, waar de meeste mensen wel eens van hebben gehoord, en focust zich op het emotioneel sterker maken van de moeder, haar de controle terug geven daar waar ze die is kwijtgeraakt, en haar helpen om opnieuw op haar instincten af te kunnen/durven gaan. Na een telefonische kennismaking volgt er een gesprek van gemiddeld 1,5 uur, waarin moeder haar verhaal doet met haar eigen woorden, ze gaat zelf opzoek naar de oorzaken van haar klachten, geeft aan wat ze graag anders had gewild en wat ze graag wil bereiken met de behandeling. Daarna volgt een verbeelding waarin moeder de situatie(s) schetst zoals ze die eigenlijk had gewild, en op die manier wordt de ervaring op een positievere manier opgeslagen in het brein. We gebruiken zoveel mogelijk het onderbewuste en zelf herstellend vermogen van de moeder, en zijn er alleen om hier en daar wat te sturen als het nodig is. Het voordeel van deze vorm van therapie, naast dat het een korte therapie is, is dat je niet persé helemaal tot in detail weer die nare herbeleving in hoeft; moeder bepaalt zelf wat er besproken wordt! Er zijn weinig nadelen/bijwerkingen bij deze vorm van therapie, hooguit vaak wat vermoeidheid en hoofdpijn na het gesprek. Na het live gesprek volgen er nog twee telefonische evaluaties, en vier weken na het herstelgesprek sluiten we het traject af, of plannen we een tweede herstelgesprek in als dat nodig is.

Ik had ook moeite met het geloven in eerste instantie maar het is echt waar; 6/10 vrouwen zijn na 1 gesprek al hersteld, deze therapie heeft een effectiviteit van 80%!

Naast continue begeleiding tijdens het traject is er ook ruimte voor voedingsadvies, advies over het inzetten van aromatherapie en kan de rest van het aanbod van mijn praktijk (draagconsulten en babymassage) eventueel ook nog besproken worden, zeker als er sprake is van bijvoorbeeld een verstoorde hechting of een onrustig kindje.

Heb je naar aanleiding van dit verhaal vragen of wil je meer weten over mijn aanbod, neem dan gerust contact met me op!

P.S: Dit blog is ook terug te lezen op de website van Het Geboorte Event; een heel mooi online platform voor bewuste geboortezorg professionals, en voor iedere vrouw die bewust haar zwangerschap beleeft en de geboorte van haar baby zo natuurlijk mogelijk wil laten verlopen. Voor de vrouw die vanuit regie en kracht wil bevallen en vol zelfvertrouwen aan het moederschap wil beginnen.