Geboortetraumatherapie

 

 

 

 

 

“If you give new experiences to the body, good experiences, who are the opposite of the traumatizing experiences, the trauma can evaporate”

(Peter Levine)

Ben je net bevallen en vaak verdrietig, angstig, kun je moeilijk functioneren in het dagelijks leven, of merk je bijvoorbeeld dat je kindje erg onrustig is?

Ben je opnieuw zwanger maar erg bang voor de bevalling, of wil je helemaal niet meer zwanger worden en denk je dat dit te maken zou kunnen hebben met de periode rondom de zwangerschap, bevalling of kraamperiode? 

Of heb je misschien een miskraam gehad of een kindje verloren, en het hier nog erg moeilijk mee, dan kan het zijn dat er sprake is van een geboortetrauma.

Stel jezelf de vraag “hoe voel ik me als ik terugdenk aan de bevalling”, of “hoe voel ik me als ik terugdenk aan het verloop van mijn miskraam” bijvoorbeeld.

Komt hier een naar of negatief gevoel uit dan kan ik je wellicht helpen, door middel van een korte, wetenschappelijk onderbouwde, bewezen effectieve en vriendelijke therapie.

Het basistraject bestaat uit een eerste telefonische kennismaking, een herstelgesprek van ongeveer 1,5 uur, en 3 evaluatiemomenten 2, 4 en 6wkn erna. 

Hiernaast is er ook continue begeleiding en eventueel advies over ondersteunende voeding. Het herstelgesprek kan aan huis plaatsvinden, online, of bij mij op de praktijk in Apeldoorn.

De meerderheid van de vrouwen voelt zich beter of hersteld volledig na 1 of 2 herstelgesprekken en de eerste tekenen van herstel zijn soms al zichtbaar tijdens de sessie!

De effectiviteit van deze therapie is ongeveer 80%! 

Deze resultaten en uitleg zijn ook terug te vinden op de site van mijn docente en oprichter van deze therapie Brun Kuipers (www.degeboortespecialist.nl), en via de volgende link: https://degeboortespecialist.nl/wpcontent/uploads/2018/03/Onderzoeksverslag-Geboortetrauma-en-herstel.pdf

De voordelen van deze therapie zijn onder andere: 

  • Het is goed te combineren met andere vormen van zorg, omdat we alleen gebruik maken van het natuurlijke herstelvermogen.
  • Er hoeft niet herbeleefd te worden zoals bij EMDR bijvoorbeeld. 
  • Alleen jij bepaalt wat er besproken wordt, alleen jouw woorden worden gebruikt, jij houdt de regie. 
  • Door de verbindingen die je ZELF legt tijdens het herstelgesprek word je natuurlijk herstelvermogen aangezet; nieuwe connecties worden gelegd in het brein, en alle systemen, vooral het stress systeem komen tot rust. Hierdoor zullen de goede hormonen weer volop kunnen vloeien, de stress verminderen, en de fysieke en/of psychische klachten afnemen.

Het beste is om zo snel mogelijk om hulp te vragen maar zelfs jaren later kan geboortetraumatherapie nog toegepast worden!

 

 

Het mooiste zou natuurlijk zijn als het helemaal niet tot een geboortetrauma komt, daarom is er begin 2021 door degeboortespecialist bij wie ik de opleiding tot geboortetraumaconsulent heb gevolgd een mooie preventie brochure ontwikkeld, deze mag breed bekeken en verspreid worden!

(De brochure is eigendom van Brun Kuipers/degeboortespecialist)

Als gecertificeerd geboortetraumaconsulent mag ik het kwaliteitskeurmerk “herstelgesprek” ook gebruiken. Dit om de kwaliteit van deze bewezen vorm van therapie te ondersteunen, maar hiermee wil ik ook laten zien dat ik blijf werken aan mijn ontwikkeling op dit vlak en mijn kennis up to date houd. Door op onderstaand merk te klikken kun je me ook via de site van de geboortespecialist vinden!